Service och ventilberäkning

Vi vet att det krävs mer än högkvalitativa produkter för att tillfredställa våra kunders behov. Vårt mål är att de ventiler vi säljer ska ha en så lång produklivcykel som möjligt och för att möjliggöra det erbjuder vi ett antal tjänster. I ett första steg genomför vi alltid noggranna ventildimensioeringer för att säkerställa att kunden får rätt ventil för just sin unika process. I ett nästa steg erbjuder vi reparationer och reservdelsbyten i vår verkstad, allt för att ge produkten en längre livslängd.

Ventilreparationer

Visste du att ventiler och regulatorer som genomgår regelbunden service sannolikt får upp till tre gånger så lång livstid som produkter som inte servas?

Vi utför felsökningar, reparationer och reservdelsbyten i vår fullutrustade verkstad i Stockholm. Vi arbetar med kalibrerad testutrustning och en maskinpark för bearbetning som gör att vi kan erbjuda service och reparationer av ventiler, regulatorer oavsett fabrikat. Våra utbildade servicetekniker kan din bransch och har kompetens för att se vad du behöver i din process. Vi är flexibla och erbjuder snabb hjälp så att du slipper långa driftstopp.

Arbeten vi utför

  • Montage, felsökning och reparation av ventiler, på plats hos kund eller i vår verkstad
  • Montage av pneumatiska, elektriska och hydrauliska manöverdon
  • Montage av lägesställare: 4-20 mA, 0-5V, 3-15 psi, Profibus etc.

Reservdelar

Vår målsättning är att ventilerna vi tillverkar ska ha längsta möjliga produktlivscykel, därför uppmuntrar vi alltid våra kunder till köp av reservdelar. Spara in på både kostnader och miljön genom att redan vid inköp av produkten lagerlägga ett reservdelskit för framtida utbyte av delar. Om du behöver support vid service eller reservdelsbyte – Tveka inte att höra av dig till vår kundservice så guidar vi dig genom processen alt. genomför bytet åt dig i vår verkstad.

Dimensionering av ventiler – Vi räknar på det

Att göra en korrekt ventildimensionering är ofta nyckeln bakom en effektiv och fungerande process. En stor del av vår uppgift är att, utifrån våra kunders processparametrar, göra beräkningar och utifrån dessa skräddarsy flödeslösningar som är kostnadseffektiva, driftsäkra och hållbara över tid.

Till vår hjälp har vi den kraftfulla mjukvaran ConVal® som är specifikt utvecklad för dimensi-onering av reglerventiler. Alla våra innesäljare och ingenjörer genomgår regelbunden utbildning inom ConVal®.

Läs mer om CONVAL 10

Certifikat och annan dokumentation

Vi tillhandahåller all nödvändig documentation som hör till dina ventiler och tillbehör. Det inkluderar materialcertifikat enligt EN10204 3.1. I vår dokumentdatabas kan du hitta manualer, 3D-ritningar, datablad och annat som kan hjälpa dig vid montage, drift och underhåll av din ventil.