Om oss


From our experience, efficiency begins with control and we are here to let you take control of your operation. 
– That’s what really matters to us.


Ramén KulSektorventil – Made in Sweden

Genom decennier av produktion, utveckling och optimering av Ramén KulSektorventiler har vi lärt oss vad som är avgörande i att erbjuda kundanpassade lösningar. Närheten mellan produktion, teknik och försäljning gör det möjligt för oss att genomföra de små förändringarna som resulterar i de avgörande skillnaderna.

Varje reglerventil som produceras hos Ramén i Stockholm har bearbetats, monterats och kvalitetssäkrats i enlighet med de senaste ISO kvalitets- och miljökraven. Vår yttersta målsättning är alltid att leverera miljömässigt hållbara reglerventiler och regulatorer som maximerar nyttan i kundens process och ger en optimerad livscykel.

Engelsberg specialventiler

Sedan 2017 är varumärket Engelsberg införlivat i Ramén Valves. Produktlinjen bestående av avstängningsventiler, backventiler och sätesventiler i höglegerade metaller som nu tillverkas av Ramén Valves i Sverige. Samtliga ventiltyper kan tillverkas i rostfritt stål, Hastelloy®, titan, 254 SMO, inconel etc.

Andra utvalda varumärken

Redan 1978 bestämde vi oss för att bredda vår produktportfölj till att inte bara inkludera vår egen Ramén KulSektorventil, utan även ett antal andra noggrant utvalda högkvalitativa märken inom området industriella reglerventiler och regulatorer. Några av de produkter vi arbetat med i nästan 40 år är reglerventiler från Badger Meter, tryckregulatorer och reglerventiler från Cashco Inc. och tryckregulatorer från ITT Conoflow och Control Air.

Vårt globala distributionsnätverk

Tillsammans med vårt team betjänar Ramén Valves kunder över hela världen. Varje enskild återförsäljare i vårt globala distributionsnätverk har noggrant valts ut och utbildats för att kunna tillhandahålla bästa möjliga service till våra kunder i hela världen